Projekto vizualizavimas naudojant „MicroStation“

Internetas su audiovizualinėmis galimybėmis rodo mums kelią į virtualų pasaulį. Sprendimai nebepriimami remiantis vien skaičiais. Vietoj to, vizualinė patirtis šiandien yra labai svarbi, kad būtų galima patirti būsimų produktų dizainą dar prieš jų gamybą. Vos tik atsiradus „MicroStation 95“, profesionali vizualizacija ir animacija su „MicroStation“ yra viena iš ypatingųjų „MicroStation“ produkto savybių. Dabartinėje versijoje rezultatus galėsite generuoti dar greičiau ir realistiškiau. Dėl daugelio naujovių dirbti bus dar patogiau. Nauji atvaizdavimo rėžimai ir šviesos šaltiniai, taip pat patobulinta darbo eiga, suteikia galimybę vienu mygtuko spustelėjimu kurti fotorealistines vizualizacijas.

Naudojant „MicroStation“ „Luxology“ vizualizavimo funkcijas visada pavyks sukurti tokios kokybės vaizdą, kokio reikia dabartinei užduočiai atlikti. Kuriant brėžinius labai padeda funkcijos „Wireframe“ (vielinis karkasas), „Hidden Line“ (paslėpta linija) ir „Filled Hidden Line“ (užpildyta paslėpta linija). Iliustracijos rodymo režimas labai dažnai naudojamas atliekant modeliavimo užduotis. Tai šešėlinio atvaizdavimo rėžimai, kuriuose greta fiziškai pagrįsto atvaizdavimo (Physically Based Rendering) pasitelkiamas apšvietimo atvaizdavimas ir medžiagos. Prieš pradedant naudoti „Physically Based Rendering“ (fiziškai pagrįstą atvaizdavimą), siekiant parodyti tikroviškas medžiagų savybes, tokias kaip atspindys ir poslinkis, reikėdavo atvaizduoti vaizdą, o tai paruošti ir apskaičiuoti užima daug laiko. Naudodami susijusią technologiją, sutaupysite laiko pasiruošimui, nes joje naudojamas medžiagas labai lengva sukurti ir konfigūruoti. Sutaupote laiko vaizdams atvaizduoti, nes atspindys ir poslinkis rodomi realiuoju laiku. Fiziniu pagrindu atliekamą atvaizdavimą galite pamatyti šešėliniuose „MicroStation“ (MS) vaizduose, kuriuose šią technologiją naudojame realiuoju laiku atliekamai animacijai, įskaitant saulės šviesą, orą ir judančius objektus.

Vos atsiradus „MicroStation Connect Edition Update 15“ naujinimui, su malonumu pranešame apie techninę „E-on Software“ “VUE Render Engine” peržiūrą. Tai dar nebaigtas darbas, o visi atvaizdavimo nustatymai šiuo metu yra išankstiniai. VUE atvaizdavimo nustatymų dialogo langas bus pateiktas kitame atnaujinime. VUE atvaizdavimo variklis naudoja „Global Radiosity“, o „Luxology“ – „Irradiance Caching“, todėl atvaizdavimo nustatymai skiriasi. Šioje techninėje peržiūroje VUE atvaizdavimo nustatymai yra griežtai užkoduoti naudojant atvaizdavimo išankstines nuostatas. Kitoje versijoje bus naujas VUE atvaizdavimo nustatymų dialogo langas. VUE atvaizdavimo variklis taip pat palaiko „Path Tracing“ (kelio sekimo) funkciją, kuri ne tik naudoja visus centrinio procesoriaus branduolius, bet ir visus jūsų sistemoje esančius GPU, palaikančius OpenCL. Interjero atvaizdavimui geriausi rezultatai bus pasiekti naudojant „Path Tracing“ kartu su NVIDIA arba „Intel“ triukšmo slopinimo elementais, ypač kai scenoje naudojamos medžiagos yra fiziškai pagrįstos medžiagos (PBR). „Luxology“ aplinkos apšvietimą sudaro fizinis dangus, gradientai ir vaizdais pagrįstas apšvietimas. Kita vertus, VUE palaiko vaizdais pagrįstą apšvietimą, gradientus ir fotometrines spektrines atmosferas, kurios yra daug tikroviškesnės nei tik fizinis dangus.

Ką galite su juo daryti? 

Įtraukti skaitmeninę gamtą:

Pridėkite tikroviškos, vėjo nugairintos augmenijos iš didžiulės bibliotekos arba kurkite pasirinktinius augalus naudodami programą „Plant Factory“. Skulptūriškai formuokite reljefo formas ir žemės dangą, atvaizduokite vandens telkinius ir fotorealistišką dangų dienos ar nakties scenose. 

Animuoti modelius:

Kurkite scenas iš gausybės animuotų žmonių, gyvūnų, šviestuvų, baldų, tvorų ir foninių pastatų bibliotekų, taip pat animuokite judančias transporto priemones, įskaitant šarnyrinius traukinius ir sunkvežimius su kelių eismo juostų eismu. Lengvai kurkite animuotą kelių eismo juostų eismą. Suteikiama galimybė apibrėžti pasirinktinius kelius, kurie gali atsispindėti animacijoje. 

Atvaizduokite kino kokybę realiuoju laiku:

Tiksliai perteikite natūralios dienos ir nakties šviesos sąveiką su turtinga atmosfera. Lengvai pasirinkite ir reguliuokite visų medžiagų šviesumą, ryškumą ir kontrastą. Kurkite pasirinktines medžiagas, išsaugokite jas medžiagų bibliotekoje ir pridėkite natūralių aplinkos šešėlių visiems scenos objektams. 

Integruoti su BIM, CAD ir geoerdvinėmis darbų eigomis: 

Galite naudotis API integracija su „MicroStation“, kad šaltinio CAD / geoprografinio modelio pakeitimai būtų išmaniai apjungti į „Live Cube“, išsaugant esamą scenos geometriją. Redaguokite arba pridėkite pjūvių plokštumas, kad dinamiškai sukurtumėte visos scenos skerspjūvio vaizdus. Objektus galima importuoti naudojant pramonėje įprastus trimačius (3D) formatus (OBJ, DAE, FBX) kartu su geometrijomis ir medžiagomis. Naudokitės įtrauktinėmis funkcijomis, tokiomis kaip proxy, šviesos, kameros, sluoksniai ir BIM informacija, padedančiomis kurti didžiules didelės raiškos scenas neprarandant kokybės ir nedidinant atvaizdavimo laiko, taip pat peržiūrėkite ir naršykite BIM atributus ir svertus, kad galėtumėte žymėti ir anotuoti.

Fiziškai pagrįstos atvaizdavimo medžiagos (PBR):

„Physically Based Rendering“ (PBR) yra naujausias „QuickVision“ ekrano sistemos patobulinimas. Šis atvaizdavimo metodas užtikrina fotorealistinį trimatės aplinkos apšvietimą ir fiziškai tikslius šviesos pasiskirstymo modelius bei medžiagų apibrėžimus. PBR tiksliai atvaizduoja paviršių pagal jo sąveiką su šviesa. Naudojant PBR supaprastinamas tikroviškai atrodančių medžiagų kūrimas, todėl gaunamas labai tikslus paviršių atvaizdavimas, kuris gerai veikia visose apšvietimo aplinkose.

Išmaniai dalinkitės savuoju turiniu:

Lengvai bendrinkite savo projektus su realaus laiko aplinka. Apjunkite vaizdo įrašus ir vaizdus, kad gautumėte profesionaliai atrodančius rezultatus, ir naršykite 3D fotorealistines aplinkas realiuoju laiku naudodami integruotą vaikščiojimo ir skraidymo režimą.

Projekto vizualizavimo funkcijas išbandykite patys, parsisiuntę nemokamą 14 dienų „MicroStation”  bandomąją versiją!