Bentley ProjectWise padeda viso pasaulio inžinieriams išlikti produktyviais net izoliacijos sąlygomis

Atslūgus šiokiam tokiam organizaciniam chaosui dėl COVID-19 sukelto karantino, dėliojamės darbus. Reikia dirbti izoliacijoje, nuotoliniu būdu, neprieinant prie įmonės failų ir dokumentų, dažnai – net naudojant ne įmonės, o savo kompiuterį. Mes galim jums padėti!

Mūsų misija – teikti inovatyvius programinės įrangos sprendimus bei paslaugas įmonėms ir profesionalams, kurie projektuoja, stato arba valdo statinius ir infrastruktūrą – palaiko globalią ekonomiką ir aplinką tobulesnei gyvenimo kokybei. Nuotolinis darbas iš namų jokiu būdu neprieštarauja šiai misijai!

Esminis BIM įgalinantis komponentas – CDE – padeda išlikti produktyviam net dirbant per atstumą

Bentley ProjectWise visuomet buvo koordinuoto projektavimo darbo įrankis, suteikiantis autorizuotiems vartotojams saugią ir sparčią prieigą prie failų ir dokumentų, nepriklausomai nuo vietos, kur jie būtų – ar dirba kito miesto biure, ar išvykęs į komandiruotę kitame pasaulio krašte, ar privertas izoliuotis namie.

Tiesą sakant, ProjectWise jau jį kuriant buvo numatytas padėti virtualizuoti organizacijų talentus per vieningą duomenų aplinką. Todėl ProjectWise užtikrina, kad liksite produktyvūs ir galėsite kurti, kaupti, valdyti ir dalintis projekto duomenimis net ir dirbant namų sąlygomis ar paskirstytomis komandomis.

Jau pirmosiomis karantino dienomis kolegos iš SWECO LinkedIn socialiniame tinkle pasidalijo savo džiugesiu, kad pradėti dirbti iš namų nekilo jokių problemų, kai visi projekto duomenys saugiai talpinami debesyje ir lengvai pasiekiami iš bet kur ir bet kada.

Bentley Systems nuo balandžio 1 d. kiekvieną dieną 17:00-17:45 Lietuvos laiku rengia gyvas konsultacijų sesijas, kuriose bus apžvelgiamos įvairios darbo su ProjectWise iš namų temos, klausytojai galės bendrauti su pranešėjais, pateikti klausimus. Sesijų grafikas ir nuoroda laisvam nemokamam prisijungimui pateikiamos čia.

Jei norite nedelsdami pradėti naudotis ProjectWise,


Dažniausiai užduodami klausimai apie nuotolinį darbą su ProjectWise

Kaip ProjectWise išlaiko mano komandą susijungusią?

ProjectWise pagrįstas vieninga BIM duomenų aplinka (CDE – Common Data Environment), kuri užtikrina, kad visi komandos nariai, vadovai, tiekimo grandinės atstovai gali bendrauti ir bendradarbiauti saugiai ir kada prireikus, pasiekdami projekto informaciją iš bet kurios vietos:

  • Projektuotojai inžinieriai koordinuodami darbą toliau gali patikimai ir kontroliuojamai (nes visi veiksmai su failais yra fiksuojami veiksmų istorijoje) kurti ir valdyti savo darbinės stadijos (work-in-progress) failus, virtualiai spausdinti (saugoti PDF), bendradarbiauti su kitų disciplinų kolegomis.
  • Vadovai gali peržiūrėti ir tvirtinti darbo rezultatus automatizuotais „vieno mygtuko paspaudimo“ įrankiais, kontroliuoti komandos veiklą peržiūrėdami veiksmų istoriją, grafikuose stebėti darbo progresą ir produktyvumą.
  • Tiekimo grandinės nariai gali toliau pasiekti kontraktinius dokumentus ir modelius darbo pasiūlymų rengimui, aptarinėti brėžinius su PDF ženklinimo priemone, teikti pasiūlymus nuotoliniu būdu.

Ar ProjectWise Explorer programa veiks kolegoms iš namų taip pat, kaip iš biuro?

Taip! Programos licencijavimas paremtas vartotojo prisijungimu (el. pašto adresas ir slaptažodis) – nereikia iš įmonės išsinešti jokių aktyvacijos kodų ar licencinių failų. ProjectWise podėlio (Cache) ir failų skirtumų perdavimo (DFT – Delta File Transfer) technologijos leidžia išvengti galimų ryšio sutrikimų ar mažesnio pralaidumo namų sąlygomis, nes failai yra sinchronizuojami specialiame podėlyje namų kompiuteryje, o projektavimo eigoje įvesti pasikeitimai perduodami tik tame binariniame failo fragmente, kur pokyčiai atsirado – nėra poreikio nuolatos persiuntinėti didelės apimties inžinerinius modelius. Patarimai, kaip susikonfigūruoti ProjectWise Explorer darbui iš namų.

Ar kolegos, kurie neturi įdiegto ProjectWise Explorer, vis tiek galės pasiekti failus iš ProjectWise?

Taip! Bentley CONNECT portale galima sukurti internetinę nuorodą į ProjectWise saugyklą ir pasiekti failų sąrašą per paprastą naršyklę. Prisijungimui prie portalo veikia tie patys vartotojo prisijungimo duomenys (el. pašto adresas ir slaptažodis). Prisijungti prie portalo galite čia.

Ar saugu naudotis ProjectWise iš namų?

Diegdami ProjectWise, jau sukuriate aplinką, apsaugančią jūsų duomenis. ProjectWise taikomi saugumo ir šifravimo protokolai apsaugo dokumentus nuo neautorizuotos prieigos. Vartotojų teisės, kurios nustatomos trimis lygiais – prieiga prie projekto, prieiga prie katalogų projekte, prieiga prie failų, priklausomai nuo būsenos ir patvirtinimo statuso – nustato lygiai tokias pačias saugumo ir kontrolės taisykles ar dirbtumėte savo biure, ar komandiruotėje, ar namuose. ProjectWise administratoriai gali taip pat dirbti iš namų, su PW Admin konsole registruodami ar šalindami vartotojus, valdydami saugyklų sritis, konfigūruodami standartus.

Aš dar nenaudoju ProjectWise, bet mano komanda jau dirba nuotoliniu būdu. Kaip sparčiai galima įdiegti ProjectWise?

Suprantame, kad netekus biuro IT infrastruktūros, informacinės sistemos diegimas tampa dideliu iššūkiu. Todėl siūlome ProjectWise diegimą debesijos (Cloud) platformoje – Bentley Systems partnerystė su Microsoft leidžia išnaudoti itin pajėgią, saugią ir stabilią Microsoft Azure virtualizacijos platformą, kuri užtikrina 99,9% pasiekiamumą 24/7 režimu iš bet kurios pasaulio vietos. Jūsų IT specialistams nereikės absoliučiai niekuo rūpintis – ProjectWise repozitoriją Azure platformoje operatyviai sukuria ir atidaro Bentley specialistai, kurių didelė programavimo ir techninio palaikymo komanda dirba Lietuvoje, Bentley Systems Vilniaus ofise. Visas procesas gali užtrukti iki 10 darbo dienų, iš kurių didesnę laiko dalį užims popierių tvarkymas (pasiūlymai, sutartys, užsakymai, sąskaitos), o IT proceso dalis yra labai trumpa.

Jei norite nedelsdami pradėti naudotis ProjectWise,