LITEXPO parodoje pristatoma „SOLIDWORKS“ edukacinė programa mokykloms

Lietuvos mokyklų moksleiviai ir mokytojai edukaciniais tikslais pradeda nemokamai naudotis „SOLIDWORKS“ trimačio projektavimo, virtualios simuliacijos ir vizualizavimo programine įranga.

Pusketvirto tūkstančio „SOLIDWORKS EDU Edition 2018-2019 Multi-Site Network“ (SOLIDWORKS EDU) programinės įrangos paketų pavasarį Lietuvos švietimo sistemai padovanojo UAB „IN RE“, „Dassault Systemes SOLIDWORKS Corporation“ įgaliotas techninio palaikymo ir mokymo centras Lietuvoje, ir kartu su Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija LINPRA bei Švietimo ir mokslo ministerija koordinuoja jų įveiklinimą.

Apie šios „SOLIDWORKS EDU“ edukacinės programos pradžią bus paskelbta „Litexpo“ parodoje „Mokykla 2018“ lapkričio 24 d. 14.00–14.45 Idėjų klasėje (4 salė).

Ši trimačio projektavimo, virtualios simuliacijos ir vizualizavimo programinė įranga yra priemonė skatinti STEAM dalykų ugdymą Lietuvos mokyklose bei prisidėti prie inovacijų kultūros plėtros Lietuvoje. Šia įranga dabar jau gali pasinaudoti kiekviena, net mažiausia, šalies mokykla.

„Įprasta, kad moksleiviai gerai moka užsienio kalbas, tačiau tie, kas renkasi technologinius mokslus, turi mokėti inžinerinę kalbą – gebėti dirbti su šiuolaikinėmis skaitmeninio modeliavimo ir imitacinėmis technologijomis. Turime daug pavyzdžių Lietuvoje, kai bendrojo ugdymo įstaigose skaitmeninio modeliavimo programos naudojamos dėstant įvairių pakraipų disciplinas: technologijas, IT, tiksliuosius mokslus. Ši kompanijos „SOLIDWORKS“ dovana Lietuvos mokykloms sustiprins šias tendencijas, leis moksleiviams įsisavinti moderniausius dizainerio, inžinieriaus ir tyrėjo įrankius“, – programos aktualumą pabrėžia „IN RE“ direktorius Vladimir Popov.

„Siekiant tobulinti ugdymo procesą ir kurti paskatas inžinerinės krypties specialistų gausėjimui, LINPRA ir Švietimo ir mokslo ministerija bendradarbiauja jau ilgą laiką bei vysto bendras iniciatyvas. Džiugu, kad mūsų mokyklose bus apčiuopiamas verslo ir valdžios bendradarbiavimo rezultatas – tai vienas iš geriausių tokių iniciatyvų pavyzdžių. Dėkojame „SOLIDWORKS“ už dosnumą ir ministerijai už pagalbą įveiklinant jas mokyklose“, – komentuoja LINPRA viceprezidentas Gintautas Kvietkauskas.

Išsami informacija apie naudojimosi sąlygas ir naudojimo instrukcija bus patalpinta Švietimo ir mokslo ministerijos administruojamame Švietimo informacinių technologijų centro puslapyje. Technologijų, IT ir kitų susijusių sričių mokytojams, norintiems gilesnių šios programos naudojimo žinių darbui su moksleiviais, nuo naujų metų pradžios bus organizuojami specialūs mokymai.

„SOLIDWORKS Corporation“ yra viena pasaulyje pirmaujančių trimačio modeliavimo ir su tuo susijusių skaitmeninių procesų programinės įrangos gamintoja. „SOLIDWORKS“ programos veikia „Microsoft Windows“ aplinkoje. Programas sėkmingai naudoja milijonai vartotojų visame pasaulyje, pradedant individualiais kūrėjais ir baigiant didelėmis korporacijomis iš kuo įvairiausių pramonės sričių.

 

Daugiau informacijos: https://inre.lt/solidworks; http://3dcad.lt

UAB, IN RE „Dassault Systemes SolidWorks Corporation“ įgaliotas techninio palaikymo ir mokymo centras Lietuvoje

Tel: 852124660

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *