Pasaulinė lietuvių šlovė SOLIDWORKS WORLD 2019 scenoje Dallase

Daugiau kaip 6 milijonai projektuotojų ir gamybininkų pasaulyje naudoja SOLIDWORKS korporacijos sukurtą ir plėtojamą trimačio modeliavimo ir su tuo susijusių skaitmeninių procesų programinę įrangą. Kasmet keli tūkstančiai SOLIDWORKS naudotojų susirenka į pasaulinę konferenciją, kad sužinotų naujienas ir numatomus pokyčius.

Šią savaitę į konferenciją Dallase, TX, USA, suvažiavo apie 6300 inovacijų entuziastų. Kaip visada, buvo nedidelė grupė atstovų ir iš Lietuvos, o daliai jų teko išskirtinis vaidmuo.

Pagrindinėje pirmos dienos sesijoje SOLIDWORKS CEO Gian Paolo Bassi greta visų naujienų apie programinės įrangos patobulinimus ir net kompanijos strategijos pokytį į 3DEXPERIENCE.Works pateikė du itin sėkmingos kūrybos pavyzdžius, ir vienas jų – lietuviška “Lava Drops” gitara.

Ta proga į sceną buvo pakviesti UAB „IN RE“, SOLIDWORKS įgalioto techninio palaikymo ir mokymo centro Lietuvoje, direktorius dr. Vladimiras Popovas, „Lava Drops“ įkūrėjas Rapolas Gražys, o kai jie pasidalijo savo mintimis, į sceną įžengė Robertas Semeniukas (zalvarinis.lt) ir parodė, kaip ta gitara skamba.

Galiausiai gitara atsidūrė Gian Paolo Bassi rankose, kuris pažadėjo ją laikyti savo darbo kabinete.

Kaip viskas vyko, galima pamatyti šiame video –

https://youtu.be/SWcQDJe5fY4